Kinesisk mad terapi bringer naturlig Healing til kroppen

I din søgen efter at finde mere naturlige helbredende metoder og naturlige kosttilskud til et godt helbred, er du klogt i at overveje de gamle helbredende metoder af kinesiske.

Kinesisk mad terapi, også kendt som kinesisk ernæring terapi, daterer sig tilbage til så tidligt som 2000 f.kr., selvom ordentlig dokumentation om dens anvendelser blev fundet omkring 500 F.kr. I det væsentlige, kinesisk mad terapi indebærer brug af visse fødevarer for at hjælpe med heling af visse lidelser, krop eller hjælper med at holde sunde andre kropsfunktioner. Tilhængere af mad terapi mener med begrebet yin og yang i fødevarer; yin-fødevarer menes at sænke kroppens stofskifte, eller mindske kroppens varme, mens yang-fødevarer siges at øge kroppens varme eller øge stofskiftet.

Kineserne tror på fire fødevaregrupper, som er korn, grøntsager, frugt og kød. Der er ingen klassificering for mejeriprodukter, der er uegnede for mennesker. Kineserne mener, at en afbalanceret kost vil bestå af følgende kombinationer af mad dagligt: 40 procent korn, 30 til 40 procent grøntsager, 10 til 15 procent kød og resten af fødevarer bør være nødder og frugter.

I kinesisk mad terapi, er fødevarer derefter yderligere klassificeret efter smag. Smag er defineret som skarp, salt, bitter, sødt og surt. Hver smag menes at have en direkte virkning på et organ orgel; Hvis det indtages i moderate mængder det fordele kan orgel, men hvis over forbruges, forårsage skade på orglet.

Det er fair at sige de kinesiske og tilhængere af kinesisk mad terapi virkelig mener du “er hvad du spiser”.

Et simpelt eksempel på kinesisk mad terapi er middel mod en hoste. Kantonesisk hoste afhjælpe kræves abrikoskerner, brøndkarse og tørrede duck kråse. Ingredienserne er langsomt kogt i flere timer, og en smule af svinekød kan tilføjet for smag, (selvom du ikke kan tilføje oksekød eller kylling fordi begge vil ophæve de helbredende virkninger af brøndkarse). Brøndkarse fjerner overdreven mængden af yang i kroppen, mens duck kråse tilføjes afveje yin yang af opskriften. Abrikoser målrette lungerne.

Tage sig tid til at lære fra kinesiske helbredende visdom – du kan bare blive overrasket over, hvordan det gavner dit helbred.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.