Sådan kan du forbedre dine træningsvaner

I en mørk og kold tid kan det være svært at komme ned i fitnesscenteret. Det kan det særligt, hvis der samtidig skal være tid til arbejde, familie og venner. Med lidt god planlægning og ændring i vaner, kan du dog hurtigt få brugt noget mere tid i fitnesscenteret. Her får du en række gode råd til, hvordan du kan få ændret dine træningsvaner.

Du kan ikke ændre dine vaner drastisk fra den ene dag til den anden

Først og fremmest skal du indse, at det er stort set umuligt at ændre sine vaner drastisk fra den ene dag til den anden. At skabe nye og ændrende vaner tager tid – for nogle kan det sagtens tage flere måneder. Derfor skal du starte med at tage små skridt mod de træningsvaner, som du ønsker dig. Hvis dit mål er at træne en 4-5 gange om ugen, kan det være du skal starte med 2 gange, og så langsomt bygge på. Hvis du erkender, at det kommer til at tage noget tid, slipper du for at have dårlig samvittighed over, at du ikke står i centeret 5-6 gange om ugen.

Find en træningsmakker

På de sure dage kan det være en fordel med en træningsmakker, der kan hive dig op. En anden fordel ved en træningsmakker er også, at du får en at vende dagen med, hvis I vælger at træne efter arbejde. Samtidig får I et fælles mål at arbejde hen i mod – hvad end det er et at kunne løbe bedre eller at stille op til en konkurrence. En træningsmakker behøver ikke at være din bedste ven. Det kan sagtens være en person, som du blot ved har en stor glæde ved at træne og står i den samme situation som dig selv.

Få en personlig træner

Hvis du har prøvet længe at ændre dine træningsvaner men har problemer med det, så kan det være en mulighed at få en personlig træner. Ofte vil det være fint med et forløb over 3 måneder, hvor efter du selv kan varetage træningen. En personlig træner er sjældent billig, men det vil gavne din træning og ikke mindst forpligte dig til at komme i centeret. En personlig træner kan både lære dig nogle nye øvelser og komme med vejledning omkring kost. Mange centre har nogle personlige trænere tilknyttet. Prøv at tal med de forskellige og hør, hvad de kan gøre for dig.

Tag et lån og få en personlig træner

Som nævnt er en personlig træner ikke altid helt billigt. Prisen for en træning kan sagtens være over 300 kroner alt efter, hvor god personen er. Derfor er det heller ikke alle, der lige har penge til at købe et forløb på for eksempel et halvt år. Hvis du brænder for at komme i gang med træning, kan det derfor være en mulighed at låne penge til en personlig træner. Hvis du ønsker at låne til en personlig træner, kan du for eksempel gøre det på internettet, hvor der er rigtig mange udbydere af lån. Du skal selvfølgelig være opmærksom på udgifterne og de konsekvenser, der er ved at låne penge. Har du pengene til at afdrage på et lån, kan en investering i en personlig træner være det, der får ændret dine træningsvaner.